Antidepressiva: werking dubieus

Gisteren schreef de pers dat antidepressiva genre prozac niet altijd de beste oplossing zijn voor depressies na een stressperiode.

Dus meditatie, denktechnieken, life style, gezond eten en goed slapen. Daar kun je niet om heen.

Bij een depressie is er werk te doen.

 Lees meer

One Response to Antidepressiva: werking dubieus

 1. Lilly schreef:

  – Begin mei 2005, na vier jaar ploeteren om aan de bak te komen, nieuwe job in België na 20 jaar B.S.D.

  – Na een aantal maanden blijkt deze job een chaos van taken te zijn. Het gaat van hot naar haar er heerst géén structuur men kan niet efficiënt tewerk gaan. Een beschrijving: Normaal poetst men een trap van boven naar onder. Hun werkorganisatie: Zij beginnen onder aan de trap, dan een beetje in het midden, dan bovenaan om daarna terug onderaan te beginnen. Géén groot verlof 2005 een heel jaar doorgewerkt.

  – Eind februari 2006 door het gevecht om mijn job te kunnen behouden, 3 weken arbeidsongeschikt. Emotioneel eronderdoor. Ik krijg medicatie uit de SSRI groep ‘Seroxat’ voorgeschreven waarvan ik kan zeggen dat het mij zéér goed heeft geholpen. Deze medicatie heb ik bijna een half jaar genomen en, zéér belangrijk, langzaam terug afgebouwd.

  – Begin mei 2006 andere leidinggevende, andere wetten. Samenwerken met een energievretende zéér zenuwachtige stresskikker als leidinggevende. Tijdens mijn groot verlof 2006 (2 weken) heb ik enigszins energie kunnen bijtanken.

  – Sinds eind mei 2007, weer een andere leidinggevende, werk ik onder een slechte leiding, gebrekkige werkorganisatie en een verslappende werkdiscipline. Het uitvoeren van – niet goed – gecoördineerd en gedelegeerd werk,
  kan ook – geen goed – resultaat opleveren en heeft – effect – op mijn werk.

  – Totaal uitgeput…

  Zelfs mijn groot verlof tussen 16 juli en 5 augustus 2007 (3 weken) bracht geen soulaas. Na een week verlof thuis ben ik de bergen in getrokken om rust en stilte te vinden. Er was rust, er was stilte maar helaas bracht dit voor mij geen verlichting van mijn klachten. Ik ben vervroegd terug naar huis gekomen waar ik, begin mijn laatste week verlof, onmiddellijk naar mijn huisarts ging met klachten zoals; onrustig gevoel, zenuwachtigheid, moeilijke ademhaling, hartkloppingen, hartritmestoornissen, slecht slapen, geen fysieke kracht meer, een gevoel alsof men dadelijk uit zichzelf gaat barsten. Maar toch, ik ben en blijf nog steeds de vrolijke spontane enthousiast en ben na mijn verlof terug gaan werken.

  – Ik blijf verder ploeteren onder een gebrekkige leiding en werkorganisatie incl. mijn gezondheidsklachten.

  – Begin november 2007 wordt ik midden de werkdag overspannen terug naar huis gestuurd. Veertien dagen rust zonder medicatie is het advies. Na één week houd ik het thuis niet meer uit en ga terug werken.

  – Ik ploeter weer maar door en ondertussen ontstaat er ook nog eens een conflict tussen mij en de werkgever i.v.m. loon.

  – Begin december 2007 gaat het dan helemaal verkeerd. Ik kan gewoon niet meer en ga terug naar mijn huisarts. Ik vertel wat zich afspeelde sinds eind augustus 2007 en het ontstane conflict. Eén week werkonbekwaam, medicatie uit de SSRI groep ‘Sertraline 50mg’ 1 x / d. ’s morgens en ’s avonds voor het slapen gaan, ½ ‘Clozan 5mg’. Na deze week vraag ik om verlenging en krijg 14 dagen. En daarna nog eens een verlenging van 14 dagen daar deze medicatie pas zijn doel bereikt na 6 weken. Ik kan u zeggen dat deze medicatie voor mij goed zijn werking doet.

  – Half februari 2008 nog maar eens een andere leidinggevende. Een chaos van taken. Het gaat nog steeds van hot naar haar er heerst nog steeds géén structuur men kan nog steeds niet efficiënt tewerk gaan. Nog steeds werk ik onder een slechte leiding, gebrekkige werkorganisatie en een verslappende werkdiscipline, het uitvoeren van – niet goed – gecoördineerd en gedelegeerd werk heeft nog steeds een negatief effect op mijn werk, geestelijke en fysieke gezond.

  – Mijn mening, “Antidepressiva hebben wel effect maar dan en alleen als het probleem, waardoor die persoon deze medicatie is moeten gaan nemen, wordt aangepakt. Dit is wat vaak te weinig gebeurt.”

  – Bedankt voor uw aandacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: